viernes, 18 de mayo de 2012

No ho entenc

En primer lloc vull demanar perdó per haver abandonat el blog durant un període massa llarg de temps. El principal motiu d’aquest oblit ha estat la falta de motivació, i de temes perquè no dir-ho, que he patit durant aquestes ultimes setmanes. Però com que en aquesta vida res no dura eternament, avui acabarem amb aquest període de reflexió i us parlaré sobre un tema que per mi es prou interessant, i a la vegada prou greu, i que no es altre que l'aparició les darreres setmanes de la nova marca sitgetana “carrer del pecat” o "calle del pecado" com sortia inicialment en la seva web.

NO, NO i NO! Als propietaris dels Bars del carrer primer de maig ningú els hi ha dit que a la majoria de Sitgetans no ens agrada que a aquest carrer tan nostre s’el mal anomeni carrer del pecat? De fet el que mes em preocupa és que finalment hagin decidit posar aquest nom perquè indica que la gent de Sitges que antigament regentaven els locals, ara ja no són majoria. O almenys això es el que prefereixo pensar i no que els propietaris autòctons els hi ha semblat una bona idea aquesta nova “marca”.

Probablement no serem la majoria però a mi personalment, quan algun “visitant nocturn” em preguntava per la ubicació del “carrer del pecat” els hi responia que a Sitges no hi ha cap carrer amb aquest nom, que probablement el que estan buscant es el carrer primer de maig o altrament anomenat carrer dos de maig, i abans d’indicar-els-hi la manera mes rapida d’arribar-hi, els hi explicava que als Sitgetans no ens fa massa gracia que se l'anomeni així. I tinc la certesa que no sóc l’únic que ho feia! A partir d’ara ja no ho podré dir. M'hauré de callar i contestar o utilitzar el recorregut sistema del “no soy de aquí” i xispun. I sé que no canvien el nom del carrer, però si creen una marca que s’anomena “carrer del pecat”, i que no es mes que una trampa per fer que la gent pugi preguntar per aquest carrer, i per altre banda contribuirà maliciosament a que entre foranis es puguin recomanar "no perderse la fiesta de la calle del pecado", juntament amb la foto "bajo de la hermita" o "delante del castillo".

Degut a això, hi ha una serie de preguntes que no em puc deixar de fer i que si algun bon lector mes les pogués contestar, li estaria eternament agraït.
El primer que m’agradaria saber es perquè el gremi no diu res? Sé que es una decisió del conjunt dels propietaris però el gremi com a tal no els pot aconsellar? No els hi pot dir: “crec que no es una bona idea”? Suposo que quan es van assabentar ja era massa tard per fer-hi res. Es com allò del “Ui el cognom de l’artista esta mal escrit. Doncs ho tenim fotut perquè ja tinc 30.000 flyers fets, 150.000 posa gots impresos i la pagina web penjada. Ara ja no es pot fer res” o algú per l’estil.

També m’agradaria saber que n’opina l’Ajuntament de tot plegat? Perquè una cosa es que facin un cementiri invertit per la setmana del Festival, que em va semblar una bona idea (o una idea si mes no!) i l’altre que venguin el carrer amb un altre nom que no es el seu. On estava la persona que te que controlar-ho, i que per això li paguen i no precisament malament, en el moment que li volien posar aquest nom? Sé que no es fàcil estar al corren de tot el que passa al poble, però suposo que la persona n’estava informada, bàsicament perquè un dels regidors del nostre Ajuntament té una certa vinculació amb un dels locals d'aquest carrer i per tant, es raonable pensar que n'estava informat. I finalment, si l’Ajuntament a permès això, també permetrà que el Janio’s pugui crear una marca que sigui “visita la plaça del Janio’s” o la gent del Soho i Village un altre que sigui “vine al carrer dels bars del poble” o el piqui-nique “no et perdis el passeig del chill out del piqui-nique” o el del parrot’s “la manzana gay de Sitges”? Em sembla que els carrers tenen un nom que consta en el nomenclàtor local i que és el que és, ens agradi o no. Altra cosa seria que es proposes un canvi de nom del carrer, però crec que no es el cas.

En definitiva, que no m’agrada i que no ho entenc! Desprès els propietaris dels negocis d’aquest carrer diuen que no hi ha gent del poble. Que els Sitgetans no “baixen” als bars del carrer primer de maig. Però com volen que baixem? Si ha passat de ser el carrer mes “festiero” i concorregut per la gent del poble (sobretot de nit) a que la gran majoria baixem un cop cada sis mesos a fer una copa, i majoritàriament perquè sempre hi ha algú que diu: “anem a veure a fulanito?”

Tema a part, però vinculat a la falta d'afluència, és el preu de les consumicions. Jo no se si es pensen que estan a Ibiza o que la gent som tots milionaris però que demanin 8 euros per una copa, em sembla una mica excessiu, i si fas el canvi a pessetes ja em sembla un robo. I molt mes amb els temps que corren! Ja sé que si et coneixen i ets de Sitges, et fan una “rebajilla” però si tens la mala sort que el cambrer no et conegui, ja has palmat 8 euritus!
I jo no sé vosaltres però la majoria, en una nit normaleta, et pots prendre unes 3 o 4 copes que a 8 euros la copa, et surt la nit a 32 euros. Si a sobre abans d’anar de copas vas a sopar una pizza, en els millors dels casos la minuta no baixa de 20 euritos per barba. I ja dic una pizza! Com tinguis la mala sort d'haver de celebrar alguna data marcada amb la parenta, la broma no baixa dels 40 per barba.
I si per acabar-ho de matar has de baixar amb cotxe, ja pots guardar 15 euritos a la cartera per poder pagar el pàrking.

Total, que fent uns ràpids càlculs, una nit “normal” surt per 60 euros per barba o 120 euros per parella, com vulgueu.
Sé que potser no sembla gaire però de 5 a 8 euros la copa, si te'n prens 4, la diferencia es de 12 euros, amb lo que ja pots pagar el pàrking del cotxe.
Crec que es una mica excessiu no us embla?


Des de Sitges, us informa, el Pepito per "si no puc dir-ho, de que em serveix estar boig!" Seguiré vigilant!


PD: El passat Divendres Elena Redondo va ser escollida, per unanimitat, nova presidenta de CDC a Sitges. Com és natural, la nova presidenta ha configurat el seu comitè i jo he estat una de les persones escollides per formar-hi part. Un nou comitè més jove i més reduït en membres per tal d'agilitzar la feina. Espero que aquesta vegada sigui la bona. Sort Lele i que la fuerza te acompanye!!!

PD 1: Aquest cap de setmana és la final de la Champions. Quina llàstima no ser-hi! Però ja ho diu l'estadística que mai cap equip l'ha guanyat dos anys consecutius. Aquest any no tocava però segur que l'any que ve tornarem a ser-hi! El que no tinc gaire clar és si vull que la guanyi el Chelsea o el Bayern. Als alemanys els hi tinc simpatia però tenen quatre champions com nosaltres i si la guanyen es posarien per davant nostre en quan a numero de copes. Els anglesos també em cauen bé i no tenen cap copa, per tant no són una competència per nosaltres i per altre banda són l'equip que ens ha eliminat i sempre et fa sentir millor que t'elimini l'equip guanyador que no un altre! 2 a 1 a favor del Chelsea. GO CHELSEA!!!!

PD 2: Unes imatges per riure una mica, que és l'única cosa que podrem fer gratis d'aquí a poc:

Mola eh! Alex ja t'el passaré!!!!!

Sé que hi ha dietes miraculoses (o almenys això ens diuen) però tant miraculoses com per fer-te canviar de color de pell i la cara....

Toma! Per bacilon!!!!!

En un futur no molt llunyà, quan el seu fill hagi matat a 13 nens amb una escopeta a la sortida del cole, la mateixa mare que ara l'esta vestint dirà: "no lo entiendo, si era tan buen niño y nunca se metia en lios" Nos ha jodido!!!!!!!!!

Aquest podria ser perfectament, qualsevol espanyol de baixa laboral!

La noia ja és intrigant per si sola, però lo realment intrigant d'aquesta foto és que fa un cavall, dins d'un forat al jardí de la noia?

Cegadora! Quant de mal ha fet el Call of Duty!!!!!

Gran foto per fer-la servir de chrismas nadalenc!! O per fer servir de tapa de l'àlbum familiar fet amb el Hofman!


Ostia terrible!!!!


PD 3: A qui li pugui fer servei: "La teva llibertat d'expressió acaba on comença la meva".

Llibertat d'expressió: http://es.wikipedia.org/wiki/Libertad_de_expresi%C3%B3n

PD 4: Sembla que era ahir que estàvem de Carnaval i ja tenim el Corpus al damunt i s'apropa perillosament la Festa Major. Aquest any serà una Festa Major reduïda, o diferent si més no. A mida que anem sabent coses us les aniré explicant, però de moment us avanço que guardeu 10 euritus per comprar uns números per participar en un sortegi molt curiós. Ja us informaré!!!

PD 5: Per cert, Ramona Seminova encara et sembla una mala idea comprar el pernil on jo et deia? Ja ja ja! Em tranquil·litza pensar que de tant en tant tots ens equivoquem, no només jo!!!!

PD 5: I Xispun!

1 comentario:

Seminova dijo...

Si, encara em sembla una mala idea!!!
T'agradi o norft!